Sponsor reclame

De Tony Stone Low & Slow competitie komt steeds dichterbij. Huddie kwam van de week met het idee voor een oefensessie. De laatste is alweer twee maanden geleden geweest. Dus wat een goed idee! We gaan weer alle onderdelen van de competitie klaar maken. Dus nu druk aan het bedenken hoe en wat.

Voor diegene die geen idee hebben wat dit nou allemaal is: Low & Slow BBQing is niet zoals de normale Nederlandse BBQ. Wij bereiden het vlees op lage temperaturen (ongeveer 225 fahrenheit / 110 Celsius) voor enkele uren in de smoker. Wij stoken de BBQ/smoker met hout en daarmee roken wij eigenlijk het vlees gaar. Voor het competitie element houden wij vast aan vooropgestelde ‘inlevermomenten’ in ‘blindboxes’. In de header van mijn blog zie je voorbeeld van een blindbox met ribs.

Op het menu:

  •     Pulled pork (varken)
  •     Brisket (rund)
  •     Spareribs (varken)
  •     Smoked chicken (kip)

HuddieAdriaan

De eters kwamen dit keer in grote getallen, het hele huis zat vol met hongerige blikken. We hadden mooie jury papiertjes gemaakt dus iedereen werd voorzien van een papier en pen en werd vriendelijk verzocht dit in te vullen. We hadden de hele sessie goed gepland dus hebben zelf nog een oogje dicht kunnen knijpen tussendoor. Na de eerste kip en ribs werden de gasten al erg enthousiast en wilde meer! Er werd volop gediscussieerd over wie wat lekkerder, pittiger of zoeter vond en wat dan wel niet het lekkerst was. Het blijft moeilijk want ja smaken verschillen nou eenmaal. De brisket was ook erg goed gelukt, er was maar een heel klein stukje over en iedereen at tot ze echt niet meer konden. Als laatste hadden we de Pulled Pork broodjes en terwijl iedereen dus eigenlijk al vol zat werd dit toch nog goed geproefd. Dank daarvoor :) We hebben een goede feedback gekregen en kijken alweer uit naar de volgende proefsessie!

 

'

Tweets