Sponsor reclame

 

 

De Legende

Aan de rand van het landelijk gelegen Limburgse Veulen ligt de Wagyu Farm. Hier lopen de keizerlijke koeien, de Wagyu’s rond. De geschiedenis van de Japanse runderen gaat eeuwen terug. Naar de tijd dat ze gebruikt werden als lastdier en niet voor hun vlees. Nu worden deze prachtige zwart bruine runderen volgens Japanse traditie gevoederd en gemasseerd. En dat zorgt voor heerlijk mals en zeer exclusief vlees. De Wagyu Farm is de enige fokkerij in Nederland waar de geheimen van het vlees ontrafeld worden. Loopt het water al in de mond?

Wil je op deze Wagyu Farm deze geheimen ontdekken, reserveer gerust een excursie of rondleiding.

Wagyu genetica

Omgaan met genetica en dus het kruisen met goede runderen is een oude traditie van de Wagyu Farm. Grootvader Sjeng is begonnen met de toenmalige MRY (Maas-Rijn-Yssel) runderen en vader Jan heeft gekruist met (red) Holsteins.

Met deze prachtige Wagyu runderen zetten we deze traditie voort. De Wagyu Farm heeft de beste lijnen uit Amerika en Australië gehaald. Op dit moment is het niet mogelijk om nieuwe lijnen uit Japan te halen, omdat er een strikt exportverbod ligt op het exporteren van Wagyu runderen of genetica. Wagyu is immers een Nationaal Erfgoed van Japan.

Lees meer over de boer en zijn familie, de koeien, de winkel en zijn rondleidingen of excursies op de wagyu website.

Wagyu Farm website

Tweets