Sponsor reclame

Nieuws

De Tony Stone Low & Slow competitie komt steeds dichterbij. Huddie kwam van de week met het idee voor een oefensessie. De laatste is alweer twee maanden geleden geweest. Dus wat een goed idee! We gaan weer alle onderdelen van de competitie klaar maken. Dus nu druk aan het bedenken hoe en wat.

Voor diegene die geen idee hebben wat dit nou allemaal is: Low & Slow BBQing is niet zoals de normale Nederlandse BBQ. Wij bereiden het vlees op lage temperaturen (ongeveer 225 fahrenheit / 110 Celsius) voor enkele uren in de smoker. Wij stoken de BBQ/smoker met hout en daarmee roken wij eigenlijk het vlees gaar. Voor het competitie element houden wij vast aan vooropgestelde ‘inlevermomenten’ in ‘blindboxes’. In de header van mijn blog zie je voorbeeld van een blindbox met ribs.

Op het menu:

  •     Pulled pork (varken)
  •     Brisket (rund)
  •     Spareribs (varken)
  •     Smoked chicken (kip)

HuddieAdriaan

De eters kwamen dit keer in grote getallen, het hele huis zat vol met hongerige blikken. We hadden mooie jury papiertjes gemaakt dus iedereen werd voorzien van een papier en pen en werd vriendelijk verzocht dit in te vullen. We hadden de hele sessie goed gepland dus hebben zelf nog een oogje dicht kunnen knijpen tussendoor. Na de eerste kip en ribs werden de gasten al erg enthousiast en wilde meer! Er werd volop gediscussieerd over wie wat lekkerder, pittiger of zoeter vond en wat dan wel niet het lekkerst was. Het blijft moeilijk want ja smaken verschillen nou eenmaal. De brisket was ook erg goed gelukt, er was maar een heel klein stukje over en iedereen at tot ze echt niet meer konden. Als laatste hadden we de Pulled Pork broodjes en terwijl iedereen dus eigenlijk al vol zat werd dit toch nog goed geproefd. Dank daarvoor :) We hebben een goede feedback gekregen en kijken alweer uit naar de volgende proefsessie!

 

'

Afgelopen zaterdag, 3 februari,  had de webwinkel Vuur en Rook een open dag. Een dag waarop bezoekers langs konden komen en rondsnuffelen.

Huddie en Josine waren ook mee. Er was sprake van een heuse Serial Grillaz Roadtrip! Op de bovenverdieping van een grote scheur in Renswoude stond alles uitgestald. Van fijne BBQ sauzen tot geurige Rubs tot houtsnippers en kolen tot tools en messen. Ook gehaktmolens en toe behoren. En daarvoor kwam Huddie. Na fijn een uurtje struinen en shoppen hadden we genoeg. Boeken, kolen, rubs, sauzen, gehaktmolen en tools, houtenplankjes, een Beer can chicken houder zaten onder andere in ons mandje.

Buiten werd er nog geBBQed door @PureBBQ en @ProBBQshop (volgens mij). Van al dat winkelen en sauzen proeven krijg je natuurlijk honger. Dus nog fijn een stukje kip en pulled pork geproefd.

Eenmaal weer in Oxe aangekomen bij Huddie en Josine thuis, moesten we natuurlijk spelen met het nieuwe speelgoed. Dus de nieuwe houtskool chunks (zo groot als bakstenen) op de Weber en kip op de beer can chicken houder. Terwijl de kip fijn aan het gaar worden was, gingen wij spelen met de gehaktmolen. Eerst gehakt maken en daarna zelf worst draaien. De worst hangt nu nog te drogen.

Het was weer een gezellig dag Serial Grillaz!


Mijn oogst van de dag

  •     Blue Hogs BBQ sauce
  •     Sweet Baby Ray’s Hickory and Brown Sugar BBQ sauce
  •     Head County Rub
  •     Hout papier (daarin kan je vlees of vis oprollen en als pakketje op de BBQ leggen, ben benieuwd!)

Written by Grilla Aad

At the KCBS Tony Low and Slow bbq competition in April 2012 we won the first prize chicken!!

Onze eerste BBQ competition is achter de rug en het is niet zomaar een competitie het was de eerste officiële KCBS BBQ competition buiten amerika. De competitie bestaat uit 21 internationale teams uit Denemarken,Duitsland, België, Engeland, Amerika en natuurlijk Nederland. De deelnemers moeten 4 stuks vlees inleveren bij de jury, het gaat dan om Chicken, ribs, Pulled Pork en Brisket alles is uiteraard gerookt. Elke deelnemer is vrij in het kiezen met welk toestel hij/zij gaat werken, dit zorgt voor een groot spektakel aan allerlei verschillende bbq’s. Op de zaterdag kregen we eerst een butcher Class wat vervolgt werd door een Cooking class van Jim Johnson een amerikaan die alle over 30 jaar meerdere titels en trofeeën had behaald. Ondanks dat het onstuimige weer aan hielt op de zaterdag was het erg gezellig.

Onze eerste BBQ competition is achter de rug en het is niet zomaar een competitie het was de eerste officiële KCBS BBQ competition buiten amerika. De competitie bestaat uit 21 internationale teams uit Denemarken,Duitsland, België, Engeland, Amerika en natuurlijk Nederland. De deelnemers moeten 4 stuks vlees inleveren bij de jury, het gaat dan om Chicken, ribs, Pulled Pork en Brisket alles is uiteraard gerookt. Elke deelnemer is vrij in het kiezen met welk toestel hij/zij gaat werken, dit zorgt voor een groot spektakel aan allerlei verschillende bbq’s. Op de zaterdag kregen we eerst een butcher Class wat vervolgt werd door een Cooking class van Jim Johnson een amerikaan die alle over 30 jaar meerder titels en trofeeën had behaald. Ondanks dat het onstuimige weer aan hielt op de zaterdag was het erg gezellig.

Nadat ik de nacht door had getrokken werd het dan eindelijk tijd voor de moment supreme. 12 uur moesten we de chicken inleveren, 12:30 ribs etc. Het was gelukt we hadden 4 blind boxes ingeleverd, ik wist totaal niet wat we ervan moesten verwachten. Om 16:00 uur was het dan eindelijk zover de uitreiking en tot mijn grote verbazing vielen we bij de eerste ronde al in de prijzen....1ste prijs Chicken. Dit was boven al mijn verwachtingen 1ste prijs en dat ook nog eens met mijn nieuwste eigen saus Sweet Tomato. De eindscore was Pulled pork 15de , Brisket 11de,  ribs was helaas de slechtste 17de plaats, uiteindelijk dus een overall 13de plaats. Kan niet wachten tot de volgende want dit smaakt naar meer. Het was erg leuk om iedereen van het forum te ontmoeten en zo ook de mensen die werken in deze branche, het voelt alsof je er een familie bij het gekregen!

 

 

Pagina 3 van 3

Tweets