Sponsor reclame

Nieuws

BBQ-chef uit Oxe gelukkig met 30ste stek op WK

 
 
DEVENTER - Professioneel barbecuer Huddie Lee Stokes uit Bathmen is 30ste geworden op de World Food Championship in Florida.

Stokes heeft in Oxe, tussen Bathmen en Deventer, sinds enkele jaren zijn eigen barbecue-webshop en cateringbedrijf. Hij deed voor de tweede keer mee aan de World Food Championship. Met een bescheiden doel. ,,Ik ging er heen met het idee om niet laatste te worden en dat is zeker gelukt, we zijn nu 30ste van de wereld over vier categorieën'', laat Stokes van Florida weten. De wedstrijd is vooral een Amerikaanse aangelegenheid. Uit Europa deden teams uit Nederland, Duitsland, Frankrijk en Tsjechie mee.

,,Koken op andere bbq's dan je gewend bent is altijd spannend, maar deze keer hadden we genoeg barbecue's gekregen van de organisatie en een Amerikaans barbecue team.''

Een koppel uit Kansas won de hoofdprijs van 10.000 dollar. Er deden 55 teams mee.

Bron : De Stentor

Op 30 oktober vliegen wij richting de USA om mee te doen met World Food Championships 2015! Dit keer niet in Las Vegas maar in Kissimmee Florida. Superexcited as we are zijn we nu druk met een benefiet bbq te organiseren waar we een beetje extra centen kunnen genereren, het kost namelijk nogal wat zo bbq team! Afgelopen jaar hebben we niet veel aan prijzengeld gewonnen dus onze serialgrillaz bank is behoorlijk leeg. We gaan een dag lang alle bbq's aansteken en er vanalles opleggen, ook gaan we merchandise en bbq goodies verkopen. Ben benieuwd wie er allemaal gaan komen!

Wil je ook nog komen? Dat kan, we vragen enkel een vrije donatie :)

 

24 oktober, bettinkdijk 10a in bathmen vanaf 12 uur ben je welkom.

 

 

De Legende

Aan de rand van het landelijk gelegen Limburgse Veulen ligt de Wagyu Farm. Hier lopen de keizerlijke koeien, de Wagyu’s rond. De geschiedenis van de Japanse runderen gaat eeuwen terug. Naar de tijd dat ze gebruikt werden als lastdier en niet voor hun vlees. Nu worden deze prachtige zwart bruine runderen volgens Japanse traditie gevoederd en gemasseerd. En dat zorgt voor heerlijk mals en zeer exclusief vlees. De Wagyu Farm is de enige fokkerij in Nederland waar de geheimen van het vlees ontrafeld worden. Loopt het water al in de mond?

Wil je op deze Wagyu Farm deze geheimen ontdekken, reserveer gerust een excursie of rondleiding.

Wagyu genetica

Omgaan met genetica en dus het kruisen met goede runderen is een oude traditie van de Wagyu Farm. Grootvader Sjeng is begonnen met de toenmalige MRY (Maas-Rijn-Yssel) runderen en vader Jan heeft gekruist met (red) Holsteins.

Met deze prachtige Wagyu runderen zetten we deze traditie voort. De Wagyu Farm heeft de beste lijnen uit Amerika en Australië gehaald. Op dit moment is het niet mogelijk om nieuwe lijnen uit Japan te halen, omdat er een strikt exportverbod ligt op het exporteren van Wagyu runderen of genetica. Wagyu is immers een Nationaal Erfgoed van Japan.

Lees meer over de boer en zijn familie, de koeien, de winkel en zijn rondleidingen of excursies op de wagyu website.

Wagyu Farm website

Dit jaar mocht ik voor de 2de keer meedoen aan de world Food Championships en dit keer geheel op eigen kracht. We moesten nog wel even wat geld bij elkaar harken om dit te realiseren. We hadden we een sponsoractie opgezet met stokesbbq sauzen en éénmalig een pop-up restaurant bij DOKH2O met een all you can eat concept, wij willen iedereen ontzettend bedanken die ons op deze manier heeft gesteund!

Verder hadden we ook nog sponsors zoals vuur en rook die ons in spullen heeft gesponsord waarvoor we ook heel dankbaar zijn.\r\n

DE 3 grootste sponsors op het gebied van vlees, reis en andere kosten zijn ObSimRef BV, Bied Meer webwinkels en  Stichting rollende keukens, deze wil ik in het bijzonder bedanken want zonder hen was het erg moeilijk geworden om deze droom waar te maken.

Lees meer: World food championships 2013

Pinksterweekend 2013 stond voor ons bbq team "The Serial Grillaz" de tweede tony stone bbq competition op de agenda. Volgeladen op pad naar het Haarlemmermeersebos in Hoofddorp, maar eerst nog even langs Slagerij Ter Weele in Oene om 3 varkentjes op te halen voor de Whole Hog demonstratie. Nog net voor de regenbuien hadden we alles staan, nu tijd om iedereen even te begroeten. Wat een gezellig feest ondanks de nattigheid en blubber! Iedereen is er klaar voor en we gaan van start!

Pinksterweekend 2013 stond voor ons bbq team "The Serial Grillaz" de tweede tony stone bbq competition op de agenda. Volgeladen op pad naar het Haarlemmermeersebos in Hoofddorp, maar eerst nog even langs Slagerij Ter Weele in Oene om 3 varkentjes op te halen voor de Whole Hog demonstratie. Nog net voor de regenbuien hadden we alles staan, nu tijd om iedereen even te begroeten. Wat een gezellig feest ondanks de nattigheid en blubber! Iedereen is er klaar voor en we gaan van start!

Zaterdagochtend was er eerst een Whole Hog demonstratie van Jim johnson met de twee assistentes Jord Althuizen( Smokey Goodness) en Huddie Stokes (Stokes BBQ). Er werden 3 varkens op verschillende wijze in de smokers gedaan zodat we s''avonds laat met z''n allen kunnen gaan "pig pickin". Zaterdag is iedereen druk met de voorbereidingen en loopt er ook al wat gezellig publiek rond. We hebben onze homemade sauzen meegenomen en delen kip uit van de bbq met onze eigen saus om te proeven, zo hebben we constant gezelligheid bij onze tent en smikkelende bezoekers. Die nacht gaan de eerste stukken vlees in de smokers, de spanning is al af te lezen van sommige gezichten. Keuzes... welke rub zullen we gebruiken en welke saus? Adriaan is bij ons de eerste die er s''ochtends heel vroeg uit gaat om het vlees te checken. Rond 8 uur rolden wij ook uit ons bed en haastten ons naar het terrein. Gelukkig sliepen we in het hotel ernaast zodat we een goede nachtrust hadden. Adriaan en Huddie houden zich verder bezig met het vlees en Josine ging aan de slag met de boxen. Om 12 uur is de eerste turn in namelijk de chicken. Op het laatste moment proeft Huddie nog even en besluit in de laatste 3 minuten toch nog even het vel eraf te halen. Daarna zijn de Ribs aan de beurt, we zijn niet tevreden. De smaak was wel goed maar het vlees was te dun en we moeten nog een beetje oefenen met de nieuwe vaults, want het ging te snel. Nu de pork, JA die is lekker zeg! Als laatste de brisket. We hebben er een goed gevoel over, zelf vinden we hem ontzettend lekker!

Nu wachten.................................................. 16:00 de prijsuitreiking. Chicken en Ribs scoren we laag maar met de Pork hebben we de eerste prijs!!!!! Dan de brisket...... 7de! Helemaal blij en tevreden pakken we onze laatste spullen in en gaan weer terug naar Deventer. Wat een Weekend! Speciale felicitaties gaan naar de Lowland smokers met hun titel Grand Champion en Nederlands kampioen!

Nog maar 6 weken en dan moeten we in topvorm zijn voor de Tony Stone competition dus we hadden besloten ons volledig op de Ribs en Kip te storten. We begonnen rond 10 uur s''ochtends met het preppen van de ribs, dit keer hadden we Dino ribs dus dat was wel even werk :) We wilden ook een recept van Big Bob Gibson uit proberen zoals je kan zien op de foto is dit Aad''s favoriete onderdeel.

Na wat experimentele kruidencombinaties en sausjes gingen we aan de slag met de kip. De kip was dit keer erg goed gelukt( het geheim van de chef ga ik hier natuurlijk niet uitleggen). De bakjes heb ik ook weer goed geoefend en dat lukt al aardig. Wat betreft de ribs, ik quote Karel "ik heb in 62 jaar nog nooit zulke lekkere ribs gegeten" Nou dat is nog eens een compliment! Onze kamer zat vol enthousiaste proevers en er werd tot in de late uurtjes gediscussieerd over de pittigheid, sweetness, sausjes, appearance etc. Dankzij de nieuwe camera van mijn werk heb ik gelukkig hele mooie foto''s kunnen maken. Kijk, geniet en kom de volgende keer ook een keertje proeven of kom natuurlijk even langs op de Tony Stone Low and Slow bbq competition.

Nog enkele comments van onze jury waren :


Kip was TOP!

Smaak van beide ribs was perfect.

Bak was erg vol.....tsja Dino ribs

Mooie Smoke-Ring!

Pagina 2 van 3

Tweets